Ribbemiddag med medisterkaker, julepølse og surkål
Velkommen til tradisjonell julemiddag med nissene på loftet!
I dag skal vi snakke om en ordentlig god, norsk ribbemiddag. Ribbe er en av de matrettene du møter mest på julaften, og ofte flere av dagene etterpå når folk spiser opp det som ble igjen. Ribbemiddag har vært en stor juletradisjon i Norge siden 1800-tallet med fast følge av surkål og medisterkaker. Tradisjonen begynte på Østlandet og spreddet seg i hele vårt lille land Norge. Det beste med ribbe er at du kan velge hvis du skal ha sau eller svin. For våre muslimsk følgere er det bare å kjøpe saueribbe/pinnekjøtt og komme i gang med vår tradisjon! Vi lover å lage et nytt innlegg for denne retten så fort som mulig, så dere har mulighet til å lage retten selv! Eller rett og slett lære noe nytt som dere kan imponere andre med.
Medisterkaker er veldig lett å lage, du trenger bare å kjøpe medisterdeig eller lage det med medisterfarse! Hvis du er muslim da må du være oppmerksom fordi medisterkaker er laget med svinekjøtt. Julepølse er en del av tilbehør for ribbe og den er laget av svinn. Den smaker kjempegodt med ribbesjy. Surkål er laget av hodekål og er en stor del av Julemat i Norge. Surkål er spist mest som julemat og det er en tilbehør for ribbe. Den kan kjøpes ferdiglaget hele året rundt og er veldig god med mat med mye fett.
Vi håper dere har lært noe nytt idag! Har dere spørsmål eller en kommentar, vær så vennlig og ta kontakt i kommentarfeltet nedenunder!
God jul alle sammen! Håper dere koser dere!
Svineribbe (2016)
Historien om norsk julemat (2015)
Kommentarer
Legg inn en kommentar